fbpx

Udsætter du dit tandlægebesøg?

//Udsætter du dit tandlægebesøg?

Udsætter du dit tandlægebesøg?

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Er du en af de mange blandt befolkningen, der får svedeture og angstanker, hver gang du tænker på tandlægen? Er du en af de mange, der har udsat dit tandlægebesøg i flere måneder, eller måske endda år, fordi du er bange for besøget?

Odontofobi eller økonomisk stress?

Så kan det være, at du er en af de mange, som lider af tandlægeskræk. Den officielle betegnelse for tandlægeskræk kaldes odontofobi, men det er sandsynligvis de færreste, der vil få stillet den diagnose.

Det er nemlig helt normalt at udsætte sine tandlægebesøg, fordi man forbinder tandlægen med noget ubehageligt. Det kan som sagt være odontofobi, men i mange tilfælde frygter folk også den regning, man får efter sit besøg. Dette ser man især hos studerende, som i forvejen kan have det svært ved at få økonomien til at køre rundt.

Der er også mange, der udsætter besøget, fordi de frygter, at de kun venter på dårlige nyheder. Måske du endda selv kan mærke, at der er noget galt, men har først lyst til at tage til tandlæge, når det er blevet bedre? Det er en velkendt tendens, men her snyder du kun dig selv.

Ny tandlæge?

Hvis en af ovenstående tandlægetyper lyder som dig, så kan det være, at du skal overveje om din tandlæge er den rigtige for dig?

Det varierer fx fra tandlæge til tandlæge, om de tilbyder studierabat. Så hvis du udsætter dit tandlægebesøg, fordi du er på SU, så kan du overveje at skifte til en, der har. Alle bør have råd til tandlæge, og det er der heldigvis nogle, der har taget højde for.

Hvis du er en af dem, der lider af odontofobi, så kan det være, at du skal lede efter en tandlæge, der tilbyder noget beroligende til behandlingerne. Det varierer nemlig også mellem tandlægerne hvilke, og hvor mange, hjælpemidler de har.

Nogle tandlæger tilbyder fx ligefrem narkose, så du intet mærker, før du vågner op. Dette bør dog kun benyttes af de, der er slemmest ramt af tandlægeskræk, da der altid følger en risiko med, når man bliver lagt i narkose. En mindre dramatisk løsning kunne være at finde en tandlæge, der tilbyder lattergas.

Uanset hvilken grund du har til at udsætte dine tandlægebesøg, så bør du finde en måde at løse det på. Ellers risikerer du at gå rundt med bekymringer, du ikke behøves at have.

By |2019-09-27T00:00:00+00:00september 27th, 2019|Generelt|