fbpx

Teknik – nu også i landbruget!

//Teknik – nu også i landbruget!

Teknik – nu også i landbruget!

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er ikke kun i private hjem, at teknologien spiller en større og større rolle. Hele det danske erhvervsliv leder efter mere effektive og miljøvenlige måder at producere og bygge på. Også i landbruget er teknologien under fuld opblomstring. Mange mener endda, at teknologi er vejen frem for det danske landbrug. Derfor bliver der forsket og anvendt nye metoder hyppigere og hyppigere.

Teknologien er vigtig for danske landmænd

Man tænker sikkert ikke rigtig over det, men teknologien har allerede givet et stort bidrag til danske landbrug. Det er for eksempel svært at forestille sig mælkeproduktion uden brug af tappeapparater til køerne, ligesom fodringen af selv samme køer, samt grise høns og andre dyr, foregår via doseringsmaskiner, der sikrer den helt rette mængde foder til dyrene. Ja, selv ventilationen i en dyrestald er i dag baseret på et intelligent styringssystem.

Selv når landmanden sætter sig ud i sin traktor og kører ud for at sprøjte marken, foregår det i dag med teknologisk hjælp. Eksempelvis naviger traktoren i dag ud fra GPS-signaler, som fortæller hvor der er særlige behov på marken. Hertil taler traktor og såmaskiner sammen, sådan der doseres den helt rigtige mængde gødning m.m. til marken. Det er ikke bare godt for landmanden, der kan spare på sine ressourcer, men også for miljøet.

Teknologi og miljø

En af de største udfordringer for det danske landbrug er miljøproblemer. Landbruget er en vigtig medspiller i kampen om at skabe bedre rammer for dyrkelse under miljøvenlige forudsætninger. Som før nævnt kan GPS og intelligente kort 8med satellitbilleder over behov for næring til markområder og lignende) være med til at reducere gødning og sprøjtemidler til glæde for miljøet.

Det sikrer nemlig, at der ikke anvendes mere end det akkurat er behov. Der er dog et stykke vej endnu i forhold til problematikken omkring for eksempel sprøjtemiddel, men det bliver bedre dag for dag. Ikke mindst fordi, der arbejdes med nye studier hele tiden.

Landbruget er med andre ord stadigvæk inde i en spændende udvikling, og må som resten af det danske erhvervsliv hele tiden arbejde på at forbedre sig yderligere, for at sikre mere grønne og bæredygtige løsninger.

By |2020-03-15T00:00:00+00:00marts 15th, 2020|Elektronik|