fbpx

Selvstændig ved siden af studiet? – Dette skal du tænke på

//Selvstændig ved siden af studiet? – Dette skal du tænke på

Selvstændig ved siden af studiet? – Dette skal du tænke på

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

 

Når unge skal til at vælger en uddannelse, er der mange som vælger en uddannelse på den baggrund, at de ønsker at blive selvstændige. Derfor vælger de enten en uddannelse som uddanner de studerende i at opbygge og styre virksomheder. Her kunne der fx være tale om uddannelsen: Business Development Engineer. Men der er slet ikke nogen som siger, at man skal vente med at blive selvstændig, til at man er færdig med uddannelsen. Mange gange kan det nemlig være praktisk at starte en virksomhed, imens man studerer. Der er dog flere ting man skal tage højde for, hvis man ikke vil fejle i ens virksomhed og på ens studie.

Administrer din tid rigtigt

Selvom langt de fleste uddannelser er tilrettelagt sådan, at der er tale om fuldtidsstudier, så får man næppe mere tid til at opbygge en virksomhed. Men det er også et skrøbeligt tidspunkt i ens liv at starte en virksomhed, da man endnu ikke har den sikkerhed som en uddannelse giver en. Ens arbejde med virksomheden kan nemlig godt gå hen og tage til fra uddannelsen, og det er ofte en dårlig ting. Det er derfor vigtigt, at man håndterer ens tid klogt, så man fuldfører sin uddannelse og får noget ud af den.

Overskud ved siden af SU

Der er heller ikke nogen økonomiske og skattemæssige regler som forhindrer en i at have en virksomhed ved siden af studiet og ens SU. Det overskud man tjener ved siden af sin SU tæller, som var det et normalt studiejob. Man skal dog bare være opmærksom på hvor meget, man tjener i sin virksomhed. Hvis man tjener for meget ved siden af sin SU, kan man nemlig komme til at skulle betale noget af sin SU og eventuelle SU – lån tilbage.

Tænk på fremtiden

Selvom det måske går godt, og du har stor tiltro på det. Så er det stadig en god ide at være medlem af en a-kasse, så du har et sikkerhedsnet under dig. Der findes også mange a-kasser som eksempelvis ase der meget gerne tager selvstændige.

Benyt det du lærer

Man kan selvfølgelig sige sig selv, at det er vigtigt at benytte det man lære på uddannelsen i praksis, men det gælder bestemt også omvendt. Uanset om man er selvstændig eller har et normalt studiejob, så er den erfaring man får uundværlig. Man kan også bruge den i lektionerne og afleveringerne, og det vil kun give bonuspoint.

 

By |2020-04-04T22:02:12+00:00april 4th, 2020|Økonomi|