fbpx

Sådan gør du arbejdet i fabrikshallen nemmere og lettere for krop og sind

//Sådan gør du arbejdet i fabrikshallen nemmere og lettere for krop og sind

Sådan gør du arbejdet i fabrikshallen nemmere og lettere for krop og sind

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Omkring dig oser maskinerne, stilladserne vibrerer af de støjende køretøjer, der suser omkring, kroppen sveder og presses af de tunge løft og det hårde arbejde. Arbejdslivet i produktion og de klassiske fabrikshaller har sine positive sider, men det kan også være et hårdt arbejdsliv – især for kroppen. For snart lige meget, hvad du gør, så det fysiske arbejde en effekt på kroppen over lang tid. Kroppen er ikke designet fra naturens side til at gøre tunge, gentagende løft igennem flere år, så muskler, knogler osv. tager derfor skade. Derudover kan det også have en vis effekt på de psykiske aspekter. Dog kan du tage nogle valg og lave ændringer, der kan gøre dagligdagen langt mindre problematisk og give kroppen bedre forhold til at holde længere.

Minimer det hårde arbejdes overtag

Tiltagene, du kan tage, varierer alt efter, hvad din profession eller arbejdsplads indeholder. Disse eksempler virker dog inden for de fleste arbejdsområder:

  • Et af de helt store bidrag til nedslidning af kroppen er de infamøse tunge, gentagende løft, der præger en stor del af arbejdslivet i haller og fabrikker. Disse problemer kan faktisk i nogle tilfælde undgås helt. Maskiner såsom svingkraner gør det muligt at løfte og flytte tungere genstande inden for en vis rækkevidde. Du kan forhøre om din arbejdsgiver kunne være interesseret i at investere i denne teknologi.

  • Det er ikke alle steder, det er muligt at anvende løfteteknologier. I disse tilfælde er det vigtigt at have styr på din krop, når du bruger den. Husk at løft ordentligt og variér lidt i dine positurer, når du f.eks. står og sidder.

  • Sørg for at bruge arbejdsmiljørepræsentanten, hvis der er noget, du vil have ændret – og sørg også for, at arbejdsmiljørepræsentanten har den nødvendige magt til faktisk at kunne lave ændringer, der hjælper dig og dine kollegaer.

By |2019-09-26T00:00:00+00:00september 26th, 2019|Køretøjer|