fbpx

Populære retro gulve

//Populære retro gulve

Populære retro gulve

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Som det er tilfældet indenfor mode og lignende kommer trends indenfor gulve også tilbage gang på gang og nogle af disse retro gulve og gulvtyper, der er på mode netop nu, kan du læse mere om her, hvor du vil blive præsenteret for en række flotte gulve.

En af tidens allerstørste gulvtrends er netop en klassiker, der for alvor er kommet tilbage og som i dag er mere populær end nogensinde før: Sildebensgulvet eller et stavparketgulv som det også kaldes.

Sildebensgulvet har fået sit navn efter det klassiske sildebensmønster som gulvet ofte lægges i. Gulvet har tidligere af flere omgange nydt stor popularitet i herskabslejligheder og herskabsvillaer, men i dag lægges gulvtypen i mange forskellige typer boliger.

En del af denne nyvundne popularitet skyldes af sildebensgulve i dag også fås som laminatgulve med kliksystem, hvilket har gjort gulvformatet både billigere og mere tilgængeligt.

En gammel kending i nye klæder

En anden gammel kending, som grundet nye varianter og muligheder har genvundet sin popularitet er vinylgulvet, der netop nu nyder en stigende popularitet, hvilket i høj grad skyldes at vinyl nu også fås i planke- eller klinkeformat med kliksystem.

Kliksystemet gør, at gulvet er nemt at lægge og planke- eller klinkeformatet betyder, at gulvets udseende bliver mere virkelighedstro.

Nyt men slidt

En anden type retro gulve der er populære er trægulve med nogle år på bagen. De fleste gulvtyper mister med tiden lidt af deres glans. Et trægulv derimod bliver bare mere charmerende og udtryksfuldt med tiden.

Det er dog ikke alle, der er så heldige at have et ældre trægulv, derfor kan du i dag købe trægulve, der allerede fra starten har et slidt vintagelook, hvilket typisk opnås ved at gulvet har fået en særlig overfladebørstning.

Genskab fortiden

Ønsker du at genskabe tidligere tiders indretning så kan du med fordel anvende løse tæpper i din indretning. Løse tæpper findes nemlig i mange flotte designs og er dermed det ideelle middel til at skabe netop det udtryk du ønsker i din indretning.

 

By |2020-05-18T06:43:05+00:00maj 22nd, 2020|Hjem|