fbpx

Nu må de 17årige køre din bil.

/, Køretøjer/Nu må de 17årige køre din bil.

Nu må de 17årige køre din bil.

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis det ikke er gået op fo dig, så skal du nok vende dig til at dele bilen med dine børn allerede når de er 17 år.

Start på kørekort alledere  når du er 16år og 9 måneder

Det er ikke længe siden at det blev lovligt for 17årige at begynde at køre bil – dog med visse restriktioner.

for det første skal den den 17årig hav tilladelse fra begge forældre eller fra dem som har forældremyndighede til at begynde tidligt på køre kort.

Inden man starter på kørerskole skal man afleverer denne tilladelse og man må rent faktisk derefter starte på teori også selvom man kun er 16 år og 9 måneder. Nå man bliver 17 år må man nu kører bilen, men kun med en ledsager ved siden af.

Ikke en hvilken som helst ledsager:

Der er ikke nok at få en ældre kammerat til at sidde ved siden af. Ledsageren skal nemlig have haft køre kort i mindst 10 år og i den periode, må det ikke have været frakendt. Ledsagerens kørekort skal desuden være dansk.
Derudover så skal ledsagener selv være i stand til at fører bilen. Det vil altså sig at han/hun skal være ædru eller på anden måde upåvirket af alkohol og stoffer, have fuld førlighed (ingen brækkede arme eller ben). Det påhviler den unge chauffør at oplyse ledsageren om kravene og han/ hun skal til enhver tid kunne bekræfte at dette er gjort over for politiet. Er du i tvivl og kraven er så kontakt en køreskole og spørg dem

Øv dig

Mange vælger naturligt nok at kører med deres forældre. Det er en god måde at få øvet de svære ting som man kan blive udsat for til køreprøven – herunder 3punktsvending og parallelparkering.

Derudover som bør man øve kørsel i by, på motorvej og i kuperet terræn. Man kan selvfølgelig ikke styre vejret, men har man mulighed for at kører i regn er det også en god træning.

 

 

By |2018-12-05T11:22:02+00:00december 5th, 2018|Generelt, Køretøjer|