fbpx

Mand, kan du førstehjælp?

//Mand, kan du førstehjælp?

Mand, kan du førstehjælp?

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Noget af det mest helteværdige er at redde et liv. Derfor er det også noget af det mest mandige, man(d) overhovedet kan foretage sig! Desværre er det bare ikke alle, der kender til førstehjælp. Nogle vil måske have stiftet bekendtskab med det, hvis de har været værnepligtige eller i forbindelse med at erhverve kørekort, men desværre er der langt fra nok, der kan yde førstehjælp, hvis uheldet er ude. Det er ikke bare en skam, det er potentielt fatale nyheder for de personer, der på et tidspunkt kan få brug for hjælpen. For fakta er, at det ofte er altafgørende og helt essentielt, at der ydes førstehjælp, indtil redningsmandskaber når frem. Faktisk er det afgørende for både muligheden for at overleve samt mulighederne for at fungere ordentligt efterfælgende.

Det lærer du ofte på et førstehjælpskursus

I dag giver førstehjælpskurser dig mulighed for at lære den gode gerning på typisk blot en dag. Der er tilmed mange arbejdspladser o.l., der giver kurset til deres ansatte – derfor kan du også forhøre dig hos din arbejdsgiver, hvis du ønsker at få kursusbeviset. Husk på at uheld jo desværre også kan forekomme i arbejdstiden!

Når du kommer på kurset, er indholdet ofte bygget op ud fra førstehjælpens 4 hovedpunkter, livsreddende førstehjælp, at kunne lægge en person i aflåst sideleje, genoplivning samt genoplivning med hjertestarter. Kurset vil have mere indhold, men dette er nogle af de væsentligste ting, der vil gøre det muligt for dig at undersøge en persons niveau af bevidsthed, kontrollere puls og luftveje, udføre genoplivning etc.

Du bliver med andre ord i stand til at bringe personer tilbage til livet eller være med til at skaffe ekstra tid, inden redningsmandskabet er fremme på stedet.

Efter kurset vil du aldrig være i tvivl om, hvordan du skal agere, når du ser et andet menneske, der er i nød. Det sætter dig i stand til at handle og være med til at gøre en forskel. Noget af det smukkeste er at redde et liv – og den person samt personens familie og venner vil være dig evigt taknemmelig.

By |2021-07-09T00:00:00+00:00juli 9th, 2021|Generelt|