fbpx

Intet er mere maskulint end at kunne passe på sit barn

//Intet er mere maskulint end at kunne passe på sit barn

Intet er mere maskulint end at kunne passe på sit barn

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Traditionelt har det primært været kvindernes job at passe på børnene, imens mændene har været ud for at skaffe føde og tjene penge. Dette strækker sig helt tilbage til menneskets begyndelse, hvor mændene gik på jagt, imens kvinderne tog sig af børnene og hjemmet. I dag lever vi dog i en langt mere moderne tid, hvor kønsrollerne er blevet mere lige. Selvom det stadigvæk primært er kvinderne som står for børnene og hjemmet, så har fædrene i dag en langt større rolle i hjemmet. Sådan skal det altså også være, da det er utroligt maskulint at være en god far.

Mænd skal også på barsel

Som nævnt herover så har det traditionelt været kvindernes rolle at passe på børnene i hjemmet, og det har derfor som oftest været dem som har taget den længste barsel. Derfor har mændene ofte taget en meget kortere barsel eller helt undgået at gå på barsel. Men da kvinder i dag har lige så meget ret til en god karriere, så skal mændene tage en lige så lang barsel som kvinderne.

Mænd kan også stå for børneshoppingen

Der skal købes utroligt mange ting, når man skal have børn, og ofte er det kvinderne som kender til alle disse ting. Men det bør være lige så meget mændenes rolle at kende til alle de babyting som er nødvendige. Det er fx nødvendigt at handle en barnevogn.

Mænd skal kunne lege med sine børn

For mange mænd er karrieren desværre så vigtig, at de hverken har tid eller energi til at deltage i deres børns leg, når de kommer hjem. Sådan bør det dog aldrig være, da det er vigtigt at få knyttet et tæt bånd mellem far og søn. Derfor er det altså en del af enhver fars job at være der for ens søn hver eneste dag.

By |2019-01-29T10:05:46+00:00januar 29th, 2019|Familie|