fbpx

Hvorfor er vi mænd så dårlige til at tale om følelser?

//Hvorfor er vi mænd så dårlige til at tale om følelser?

Hvorfor er vi mænd så dårlige til at tale om følelser?

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi mænd vil hellere spille en gang fodbold, eller drikke en bajer sammen end vi vil snakke om vores følelser. Men hvorfor er det sådan? Og hvorfor kan det være et problem? 

Mænd giver hinanden omsorg via aktiviteter 

Mænd er meget handlingsorienteret, så hvis mænd vil give hinanden omsorg, så gør de det via aktiviteter. Det kan være vi går ud og drikker en øl sammen, eller spiller noget fodbold.
Hvor kvinder er bedre til at snakke direkte om følelserne til hinanden. Kvinder har faktisk brug for at komme af med der følelser til hinanden.  

Hvad er ulempen ved at vi mænd ikke snakker direkte om følelserne 

Den største ulempe, er at vi mænd kan tænke at de dystre tanker, bare skal arbejdes eller løbes væk. Men hvis man skjuler hvad man føler i længere tid af gangen, kan de ende ud i at du opbygger en depression, som i værste fald kan ende i selvmord. Faktisk er 80% af alle der begår selvmord, mænd. 

Hvordan kan man blive bedre til at snakke om følelserne? 

Det kan være svært at åbne op, men det er vigtigt at man får snakket ud om følelserne, om det så er med vennerne eller familien. Hvis man synes det er for grænseoverskridende at skulle begynde at snakke åbent overfor dem, kan det også anbefales at snakke med en psykolog omkring det. 
Hvis du bor i Aarhus, Aalborg, eller Odense, så kan vi anbefale Psykolog nord. De er eksperter i at bearbejde følelser og sorg. Så de kan f.eks. hjælpe dig med at få snakket om følelserne, måske i starten til dem, men så kan de hjælpe dig på vej til hvordan du får snakket med dine nærmeste omkring dine følelser. 
Men vigtigst er at huske på, du er ikke alene om at holde følelserne tilbage, og det er ikke dig der er noget galt med. 

By |2019-04-05T07:07:29+00:00april 5th, 2019|Generelt|