fbpx

Hvordan hjælper droner landmanden?

//Hvordan hjælper droner landmanden?

Hvordan hjælper droner landmanden?

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Droner, og teknologi i det hele taget, har altid hørt til mandens interesseområder. Og for LANDmanden er netop droner og teknologi i øjeblikket med til at skubbe til mulighederne for den daglige drift omkring dennes marker.

Dronerne fortæller om forhold for marken og afgrøderne

Et af de mest anvendelige områder for dronerne i landbruget, er i forbindelse med NDVI og NDRE. Bag de to begreber gemmer sig en metode, hvormed man vurderer planternes sundhedstilstand.

Det kan lade sig gøre fordi, at planter bruger sollyset som energi i deres fotosyntese. Her kan man måle på, om det røde lys (RED) absorberes af planten, men s det infrarøde lys (NIR) bortreflekteres (Kilde findes her).

For at kunne se dette, må man naturligvis anvende et dertil egnet kamera, som dronen kan flyve med. Udstyret med dette, kan dronen på kort tid sendes i luften af en autoriseret dronepilot, som flyver over de relevante områder og indsamler data.

Data kan hermed bruges til at fortælle om afgrødernes dækningsgrad. Her kan man se massen og samtidig hurtig blive klar over det, hvis der f.eks. er angreb fra skadedyr i gang. På den måde kan man reagere hurtigt og pleje marken på bedste vis.

Det smarte er hernæst, at alle data kan downloades og omsættes til intelligent data. Disse data kan dernæst placeres på et kort, som kan indlæses i landbrugsmaskinerne og bruges i forbindelse med f.eks. gødning eller anden sprøjtning – f.eks. igen i forbindelse med angreb fra skadedyr.

Når landmanden herefter bringer maskinen ud på marken, doseres der helt perfekt til afgrøderne. Det betyder, at landmanden sparer penge og opnår de bedste vækstbetingelser, samtidig med at miljøet ikke belastes unødvendigt. Derfor giver det ekstremt god mening for landmanden at bruge teknologien i sit arbejde.

Landmandens muligheder for planteinspektion og markdata giver nye dimensioner til landbruget, som effektiviseres og tilgodeser miljøet bedre. Derfor hilses metoden særdeles velkommen – og påpeger endnu engang nødvendigheden i at indtænke IT i nye erhverv.

 

By |2020-09-18T11:54:06+00:00september 18th, 2020|Business|