fbpx

Har du styr på pensionen?

//Har du styr på pensionen?

Har du styr på pensionen?

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis man skal sammenligne livet med et måltid, vil mange nok mene at ens pension er desserten. Det er nemlig tid til at nyde den frugt man har høstet i løbet af alle ens år på arbejdsmarkedet. Men så skal der selvfølgelig også være nogle penge man kan leve af. Derfor er det selvfølgelig meget vigtigt at have en pensionsopsparing, og det har de fleste på arbejdsmarkedet heldigvis. Men det er selvfølgelig lidt sjovere, hvis man kan få lidt ekstra ud af sin pension.

Du kan indbetale mere selv

De fleste danske lønmodtagere sparer op til deres pension via en kollektiv pensionsordning, som hører ind under den overenskomst de er underlagt. Men hvis man gerne vil spare lidt ekstra op ved siden af, er det muligt at lave sin egen private sideløbende pensionsopsparing. Man skal dog bare være opmærksom på reglerne angående modregning i folkepensionen og andre offentlige ydelser, da det nemlig ikke altid kan betale sig at spare op ved siden af.

Få andre til at pleje din pension

Hvis man ikke selv er en haj til investeringer, og man ønsker en relativ risikofri og billig måde at få sin hårdt tjente pensionsopsparing investeret på, så er der heldigvis hjælp at hente. Med hjælp fra en investeringsforening vil man kunne få sin pensionsopsparing forøget, imens man ikke selv behøver gøre noget.

Kig på andre pensionsselskaber

Det er ikke altid til at vide, hvor dygtige forskellige pensionsselskaber er til at forvalte ens pensionsopsparing. Det kan derfor være svært at vælge det rigtige selskab. Men hvis ens pensionsselskab flere gange i træk har leveret dårlige afkast, kan det godt betale sig at finde et andet.

Invester evt. i en bolig ved siden af  

Der er ikke nogen der siger at man skal putte alle sine penge i en pensionsfond. I stedet kan man investere pengene i andre ting så som en bolig. Fordelen ved at købe en ejendom er at det man tjener på salget, er skattefrit hvis man selv har boet i huset. Dette gælder også sommerhuse.

 

By |2018-10-17T07:37:39+00:00oktober 17th, 2018|Økonomi|