fbpx

Er elbiler og hybridbiler mere økonomiske?

//Er elbiler og hybridbiler mere økonomiske?

Er elbiler og hybridbiler mere økonomiske?

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi ved jo allesammen godt, at elbiler og hybridbiler er det rigtige valg i forhold til miljø og luftforurening. Men er det også en økonomisk fordel at køre elbil? Det spørgsmål er vi ikke ene om at stille her i Mandehjørnet. Og nu har vi undersøgt sagen.

Elbiler og hybridbiler er en anelse billigere

Hvis du er på jagt efter en ny bil, som både skal være økonomisk og miljøvenlig, så kan du med fordel købe en el- eller hybridbil. I forhold til en bil med forbrændingsmotor er elbiler og hybridbiler nemlig ikke bare grønnere, de er også en anelse billigere at køre i. FDM har undersøgt fem sammenlignelige biler i mellemklassen. Der er taget højde for udgifter til alt fra anskaffelse til brændstof, vedligeholdelse og værditab. Undersøgelsen viser, at har du et et årligt kørselsbehov på 20.000 km, er det billigst at køre i elbil og hybridbil, mens benzinbilen er dyrest. Kører man 20.000 km om året over fem år, koster det 3.02 kr. pr. km i elbil, mens prisen i en benzinbil er 3.20 kr. pr. km.

Lad bilen op hjemme og spar tid

Men penge er som sagt ikke alt. Tid er en vigtig faktor for de fleste moderne familier. Og kræver det ikke urimelig mange elbil opladninger, når man skal fra A til B? Svaret på det spørgsmål afhænger naturligvis af dit kørselsbehov. De fleste vælger at købe en ladestation til brug derhjemme, og kan så klare sig med opladninger på farten, hvis de skal på en længere tur. Præcis som hvis man havde en benzindrevet bil. En ladestander til elbil koster mellem 5-10.000 kr. afhængig af modellen. Du kan købe type 1 og type 2 ladebokse lige her.

Opladning med eller uden abonnement

Hvis du har en privat ladeboks hjemme, bruger du strømmen fra den el-udbyder, du allerede har en aftale med. Herudover kan du vælge at have abonnement på en af de offentligt tilgængelige ladestandere. Hvilken udbyder, der har et abonnement, der passer til dit forbrug, kræver en nærmere undersøgelse. Du kan dog også vælge at tanke el uden abonnement, men det er ofte dyrere end med en  abonnementsordning.

By |2020-08-26T09:31:39+00:00august 26th, 2020|Køretøjer|