fbpx

Dette skal du være opmærksom på ved privat boligsalg

/, Hjem, Økonomi/Dette skal du være opmærksom på ved privat boligsalg

Dette skal du være opmærksom på ved privat boligsalg

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det kan være en dyr fornøjelse at sælge sin bolig igennem en professionel ejendomsmægler. En ejendomsmægler tager nemlig et salær for at sælge din bolig, og prisen af dette er i de fleste tilfælde dyrt. Du har heldigvis mulighed for at sælge din bolig på egen hånd, hvis du sørger for at håndtere salget rigtigt. Der er dog nogle ting du skal huske at være opmærksom på.

Sæt den rigtige udbudspris

Når du skal sætte udbudsprisen for din bolig, er det enormt vigtigt at være realistisk. Det kan godt være at du ønsker at få en masse penge for din bolig, men dette er ikke muligt, hvis boligen ikke er det værd. Du kan undersøge hvad andre boliger i dit nærområde bliver solgt til, og prøve at matche prisen efter dette, med mindre din bolig adskiller sig markant fra de andre.

Lav en god annonce

Det er enormt vigtigt at lave en god annonce, hvis du ønsker at få din bolig solgt. Annoncen er køberens første indtryk af din bolig, og derfor er det vigtigt at give et godt indtryk. Det er vigtigt at tage nogle gode billeder, så din bolig fremstår bedst muligt. Sørg for at dit hjem er pænt og ryddeligt, og tag nogle billeder i dagslys, så det fremstår så lyst som muligt. Hvis du ikke er så god til at tage billeder, kan det være en god idé at få en professionel fotograf til at tage billederne.

Hav styr på dokumenterne

Når du skal sælge boligen, er det vigtigt at du virker til at have styr på tingene. Derfor er det vigtigt at have indhentet alle relevante dokumenter inden du går i gang med at sælge. På den måde kan du indtaste alle de nødvendige oplysninger i annoncen og hermed kommer den til at fremstå mere professionel. Der er nogle ting som tilstandsrapporter, som er et krav, hvis der skal kunne tegnes ejerskifteforsikring.

Hav styr på din mindstepris

Som sælger er det vigtigt at have vurderet inden, hvad din absolutte mindstepris er. Dette gør det nemmere når der skal forhandles. Hav desuden i baghovedet, at de fleste købere starter med at byde under mindsteprisen, så det er muligt at forhandle. Det er vigtigt at du ikke bliver fornærmet over buddet, da dette kan skabe dårlig tale omkring dit boligsalg.

Få professionel hjælp

Selvom du står for boligsalget på egen hånd, er det alligevel en god idé at få en smule professionel hjælp til salget. Når du skal sælge din bolig, er det vigtigt at salget går rigtigt til. Derfor er det vigtigt at have styr på papirarbejdet. Dette kan være svært at ordne selv, og anbefales det at få hjælp af en boligadvokat. Advokaten kan hjælpe med at udarbejde købsaftalen og indhente relevante dokumenter, og derfor fungerer det som en god sikkerhed for både dig og køberen.

By |2020-06-08T13:36:33+00:00juni 8th, 2020|Business, Hjem, Økonomi|