fbpx

Det skal du have styr på når du overvejer at lave egen virksomhed

//Det skal du have styr på når du overvejer at lave egen virksomhed

Det skal du have styr på når du overvejer at lave egen virksomhed

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mange har en drøm om at starte deres egen virksomhed. Men mange glemmer også alt det de skal have styr på inden de starter op. Det kræver nemlig at du har styr på mange forskellige områder, og alt efter din virksomhed forhåbentligt vokser, vil kravene til hvad du kan og gør også vokse. 

Kapital 

Alt efter hvilken type virksomhed du ønsker at starte op, kræver det at du har noget kapital. Hvis du har overvejet at gå i banken og låne til en opstart, kræver det at du har en veldokumenteret virksomhedsplan, om hvad i vil lave, hvad i vil sælge, og hvilke typer kunder i har og meget andet. Her kan det anbefales at lave et business model canvas.  

IT-systemer  

De fleste virksomheder kræver at man har IT-systemer, som kan hjælpe med regnskaber, skat, momsberegning, tidsplanlægning, og projektstyring. Det kan nogle gange være uoverskueligt at skulle have 5-6 forskellige IT-systemer, derfor kan det anbefales at have en samlet IT løsning. Fordelen ved at have et samlet it-system er at de forskellige områder i systemet kan arbejde sammen.  

Hvordan er konkurrencen på markedet? 

Inden du starter op, er det også vigtigt at du har styr på hvem dine konkurrenter er, og hvor mange der har et lignende produkt eller service som du tilbyder? Hvad er deres priser, er det noget du kan hamle op med? Hvis du ikke kan slå deres pris, hvad er du så bedre til? Service? Kvalitet? Andet? 

Snak med folk 

Det er også vigtigt at komme ud og snakke med folk. Find ud af om der er efterspørgsmål på det din virksomhed vil tilbyde. Det vil sige, er det noget folk har lyst til at benytte eller betale for?  Find samtidigt ud af hvad du skal have fokus på. Pris, kvalitet, service eller andet. 

By |2019-04-02T11:00:34+00:00april 2nd, 2019|Business|