fbpx

Derfor skal du vælge sandblæsning

//Derfor skal du vælge sandblæsning

Derfor skal du vælge sandblæsning

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Derfor skal du vælge sandblæsning

Hvad er sandblæsning?

Sandblæsning er en form for afrensning af overfladen på forskellige konstruktioner. Det er særligt anvendt på stål- og betonkonstruktioner, men bruges også i andre sammenhænge. Det er fx også meget normalt, at man får sandblæst sit hus, inden man maler det.

Man kan anvende forskellige typer af blæsemidler, når man sandblæser. Det kan fx være glasperler, soda, plastikgranulat eller endda knuste nøddeskaller!

Blæsemidlet påføres i et instrument, som accelererer blæsemidlet ved hjælp af lufttryk.

Det fjerner det uønskede

Sandblæsning bruges ofte inden for stålindustrien, hvor det anvendes til at fjerne rust eller glødeskaller, snavs, gammel maling eller lignende.

Det kan især være besværligt at fjerne glødeskaller – men det er det ikke med sandblæsning – så stædige glødeskaller kan være en rigtig god grund til at benytte sig af sandblæsning.

Det giver en modtagelig overflade

Sandblæsning anvendes ofte, fordi konstruktionen nedenunder skal overfladebehandles. Det kan fx være procesteknisk udstyr, støbejern eller andre større maskiner, fremstillet i stål.

Selvom overfladebehandlinger kan have sin æstetiske fordel, udføres det ofte med hensigt på at beskytte den underliggende genstand. Dette kan fx være med metallisering, som er en korrosionsbeskyttelse, men det kan også være overfladebehandling som vulkanisering, limning eller bare en ganske almindelig omgang maling – det beskytter nemlig også overfladen.

Inden man begynder arbejdet med at overfladebehandle, er det vigtigt at have en god overflade. Det er her, at sandblæsning kommer ind i billedet. Efter sandblæsningen vil objektet have en mere jævn – men samtidig også mere ru – overflade, som er langt mere modtagelige over for den næste behandling.

Hvis man vælger at gå uden om sandblæsningen forud for sin overfladebehandling, kan man risikere, at overfladen ikke holder særlig godt. Uden en sandblæsning kan man let risikere, at den valgte overfladebehandling begynder at smuldre.

Det er ikke bare træls at se på, det betyder også, at din overfladebehandling ikke beskytter lige så godt, som det er tiltænkt. Man kan derfor næsten sige, at en overfladebehandling uden en forudgående sandblæsning kun er halvt arbejde.

Lyder sandblæsning som noget for dig? Læs mere om dine muligheder for professionel sandblæsning.

By |2020-03-24T00:00:00+00:00marts 24th, 2020|Generelt|