fbpx

Bliv hurtigere på cyklen med nye hjul

//Bliv hurtigere på cyklen med nye hjul

Bliv hurtigere på cyklen med nye hjul

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er vigtigt, at du passer og plejer din cykel, på samme måde som du for eksempel vil gøre med en bil. Du skal vedligeholde din cykel, ved blandt andet at give den olie, efterspænde din cykel, samt udskifte dele på cyklen ved behov.

En vigtigt detalje på din cykel er dine hjul. Med de rette hjul bliver du hurtigere på cyklen. Du kan købe nye hjul, når de gamle er slidte, eller du kan købe nye, når du vil have mere fart på cykelturen. Læs mere herunder om de forskellige typer hjulsæt til cykler, som du kan købe online.

Hjulsæt med ekstra fart

Du kan købe særlige hjulsæt til en racercykel. Disse er smallere og lettere end de almindelige cykelhjul. Dermed får du mindre vægt på din cykel, så din cykel har mindre vejkontakt, som giver dig og din cykel mere fart.

Når du vil købe cykelhjul til din racercykel, så kan du vælge mellem aerodynamik eller vægtoptimering. Dette valg afhænger af, hvilket terræn du oftest cykler på, samt hvad dine personlige ønsker for din cykling er.

Ved aerodynamik skal du vælge, om du vil have hjul med høj eller lav profil. Ved vægtoptimering skal du vælge, om du vil have hjul lavet af aluminium eller carbon.

Hjulsæt med vægtoptimering

Hvis dit ønske er at købe hjulsæt med vægtoptimering, så skal du overveje, om du skal have et hjulsæt lavet af carbon eller aluminium. Hjulsæt af carbon er letvægt, og dermed er dette en nem og ligetil måde at sætte vægten ned på din cykel.

En mindre vægt i dine hjul vil have en større effekt, når hjulene er i bevægelse, end for eksempel andre løsninger for vægtændring. Særligt anbefales carbon hjulsæt til dig, som skal køre i bakker og i bjergterræn.

Når du køber carbon hjulsæt, så skal du være opmærksom på, at carbon er et følsomt materiale. Derfor anbefales det, at du køber specialfremstillede bremseklodser, som er særligt lavede til carbon hjulsæt.

Hjulsæt med aerodynamik

Dine hjuls profil har direkte indvirkning på hjulets aerodynamik. Med profil menes der højden på fælgen af dit hjul. Jo højere dine hjul er, jo højere en profil på dit hjulsæt, og jo større en aerodynamik vil du opleve.

Hvis du vil køre glat og holde en stram kurs i alt slags vejr, så skal du have fat i en cykel med lav aerodynamik. Dermed oplever du ikke samme vindmodstand, og kan køre let i høj vind.

By |2022-06-02T01:46:45+00:00juni 6th, 2022|Generelt|